Winter Development Patra League 22/23 6η Αγωνιστική
03/04/2023
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Patras LakiStars 13 8 7 20 - 48 -
Bar Χελώνα 19 11 12 22 - 64 -

Nίκη οχτάδας για την Bar Xelona

Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, η Bar Xelona κέρδισε εύκολα τους Lakistars (48-64) και επιβεβαίωσε την αγωνιστική της βελτίωση, κάνοντας παράλληλα σημαντικό βήμα για είσοδο στα Play Offs της Development League. Από την άλλη, οι «μπλε» πλήρωσαν τις σημαντικές απουσίες μέσα στη ρακέτα και δεν κατάφεραν να φανούν όσο ανταγωνιστικοί θα ήθελαν. 

Από το ξεκίνημα του ματς, οι «μπλαουγκράνα» μπήκαν δυνατά και με τους Κακλαμάνη, Λίτη και Μουλαγιάννη να πρωταγωνιστούν έχτισαν γρήγορα αξιοσημείωτες διαφορές. Οι Lakistars, έχοντας να διαχειριστούν την απουσία του Χριστοδουλόπουλου μέσα στη ρακέτα, προσπάθησαν να χτυπήσουν από την περιφέρεια και το Α' δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 13-19. 

Στην δεύτερη περίοδο, η Bar Xelona συνέχισε να αποδίδει πολύ καλύτερα από τον αντίπαλο, βγάζοντας όμορφες συνεργασίες και αυτοματισμούς, την ώρα που και η άμυνά της ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Με επί μέρους σκορ 8-11, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 21-30. 

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα, καθώς η Bar Xelona συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Οι «μπλαουγκράνα» δεν άφησαν ιδιαίτερα περιθώρια στους Lakistars, κλείνοντας την Γ' περίοδο στο +14 (28-42). 

Στην τελευταία περίοδο, οι Lakistars προσπάθησαν να κάνουν την απέλπιδα προσπάθεια, στο πιο παραγωγικό τους δεκάλεπτο στο ματς. Η Bar Xelona, ωστόσο, βρήκε και αυτή σπουδαίες λύσεις, έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ και δεν επέτρεψε στους «μπλε» να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το ματς, με το τελικό 48-64 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο μονομάχων. 

Betsson MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κακλαμάνης, με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Στον αντίποδα, ξεχώρισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος με 5 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Lakistars: Αγγελόπουλος 5, Αξιώτης 6, Κάτσενος, Κομνηνός, Κριτζιώτης 4, Κόκκινος 12, Μηλιτσόπουλος 3, Μητρόπουλος 2, Παπαφλωράτος 2, Χρονόπουλος 12

Bar Xelona: Κακλαμάνης 17, Λίτης 12, Λαθούρος 14, Μουλαγιάννης 10, Σίνος, Σινογιώργος 2, Σταθόπουλος 9

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης