Winter Development Patra League 22/23 6η Αγωνιστική
07/04/2023
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
BEGOU.. LUCKY 8 15 4 8 - 35 -
BEERWAUKEE BUCKS 14 7 8 18 - 47 -

Επιστροφή στις επιτυχίες για τα «ελάφια»

Ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο του αγώνα με το Begoulucky, ήταν αρκετό για τους Beerwaukee Bucks, οι οποίοι πήραν το τέταρτο ροζ φύλλο τους στη Development League του Basketaki Patras (35-47) και πλέον μόνο με θαύμα μπορούν να χάσουν την θέση τους στα Play Offs του Ιουνίου. Από την άλλη, οι Begoulucky εξακολουθούν να έχουν μόλις μία νίκη και η είσοδός τους στην οχτάδα τίθεται εν αμφιβόλω. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τα «ελάφια», τα οποία με πολύ καλή άμυνα και σημείο αναφοράς τον Μπούμπαλη στην επίθεση, κατάφεραν να κυριαρχήσουν στην πρώτη περίοδο. Παρ' ότι βρέθηκαν στο -4 στα πρώτα 3 λεπτά (6-2), ακολούθησε ένα σερί 12-2 για τους Bucks, που έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +6 (8-14). 

Στη Β' περίοδο, οι συσχετισμοί διαφοροποιήθηκαν, μόλις οι Begoulucky αποφάσισαν να γυρίσουν την άμυνά τους σε ζώνη. Οι Bucks κόλλησαν επιθετικά και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Begoulucky να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάνε αυτοί προηγούμενοι στην ανάπαυλα (23-21). 

Στην Γ' περίοδο, οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν καθόλου καλό θέαμα, καθώς οι επιθετικές επιλογές ήταν κακές εκατέρωθεν και τα καλάθια έρχονταν με το...σταγονόμετρο. Με επί μέρους σκορ 4-8, οι Bucks ήταν αυτοί που ανέκτησαν το προβάδισμα και μπήκαν με μικρό προβάδισμα στην τελική ευθεία (27-29). 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η κλάση του Περικλή Μπόύμπαλη ήταν αυτή που έκρινε το παιχνίδι. Ο ιδιαίτερα ταλαντούχος shooting guard των Bucks πήρε από το χέρι του τα «ελάφια» και τα οδήγησε στον θρίαμβο. Οι Begoulucky από την άλλη, δεν μπόρεσαν να μείνουν ανταγωνιστικοί ως το τέλος και το τελικό 35-47 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων, με τους Bucks να κάνουν ένα ακόμα άλμα οχτάδας. 

Betsson MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Περικλής Μπούμπαλης, με 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

Begoulucky: Αθανασόπουλος 2, Ασημακόπουλος 3, Αυγερινός 4, Κανελλόπουλος, Μπάρκουλας 2, Μπαλάσης 5, Παυλάτος 4, Σκαρτσιάρης 5, Σταθόπουλος 10

Beerwaukee Bucks: Γκάβρανιτζ 2, Καραβίδας 2, Καρπέτας 5, Κριθής 6, Μπούμπαλης 23, Μπούρδος, Παλαιοθόδωρος 2, Τσάφος 7, Στάθης

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης