Winter Development Patra League 22/23 7η Αγωνιστική
26/04/2023
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Bar Χελώνα 19 15 23 15 - 72 -
Μπεκρίμ Team 21 8 12 19 - 60 -

Υπερηχητική Bar Xelona, φρέναρε και τους Mpekrim Team

Την εκπληκτική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών συνέχισε η Bar Xelona, η οποία μετά από ένα υπέροχο παιχνίδι επικράτησε των Mpekrim Team (72-60) και απέδειξε πως είναι ικανή για μεγάλα πράγματα στη Development League. Οι «μπλαουγκράνα» πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε ματς, ενώ παράλληλα έριξαν τους «μπεκρήδες» από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στην Α' περίοδο, με τις επιθέσεις να έχουν τον πρώτο λόγο και τις άμυνες να δυσκολεύονται να περιορίσουν τα ατού των δύο ομάδων. Ο Νικολόπουλος ήταν ο μπροστάρης για τους Mpekrim Team στα πρώτα λεπτά, ενώ Λίτης και Σινογιώργος έκαναν την διαφορά για τη Bar Xelona, με το ανταγωνιστικό πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 19-21. 

Η κυριαρχία της Bar Xelona άρχισε να γίνεται εμφανής από την Β' περίοδο και έπειτα, με τους «μπλαυγκράνα» να εγκλωβίζουν τους Mpekrim Team, χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα. Ο Λαθούρος πήρε τη σκυτάλη επιθετικά και έβαλε μεγάλα σουτ και με επιμέρους σκορ 15-8, το ημίχρονο έκλεισε με προβάδισμα για τη Bar Xelona (34-29). 

Η Γ' περίοδος ήταν αυτή που έκρινε εν πολλοίς και τον τελικό νικητή, καθώς η Bar Xelona ανέβασε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της, έκανε ό,τι ήθελε σε άμυνα και επίθεση και οι Mpekrim Team, οι οποίοι παρουσιάστηκαν με αρκετές ελλείψεις, δεν κατόρθωσαν να μείνουν κοντά στο σκορ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με σκορ 57-41 και η Bar Xelona να βάλει από νωρίς το...νερό στο αυλάκι. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «μπλαουγκράνα», παρότι κατέβασαν στροφές, μπόρεσαν να διαχειριστούν με άνεση το υπέρ τους προβάδισμα και να μην απειληθούν από τους Mpekrim Team, οι οποίοι βελτιώθηκαν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, ήταν όμως αργά για να γίνει το come back, με αποτέλεσμα το τελικό 72-60 να σφραγίσει τις προσπάθειες των δύο μονομάχων. 

Betsson MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιώργος Σινογιώργος, με 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 4 κλεψίματα

Bar Xelona: Λίτης 24, Λαθούρος 18, Λαμπρόπουλος 5, Παπαδόπουλος 2, Σίνος 3, Σινογιώργος 12, Σταθόπουλος 8

Mpekrim Team: Γεωργίου 10, Γιαννάτος 11, Δημήτρης, Νικολόπουλος 13, Παϊρής, Προδρομίδης 3, Τσερκέζης 20

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης