Winter Development Patra League 22/23 8η Αγωνιστική
12/05/2023
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
BEGOU.. LUCKY 12 23 22 12 - 69 -
Μινάρ Ηστ 21 17 16 4 - 58 -

Χρυσανθακόπουλος vs Mίναρ Ηστ σημειώσατε...άσσο

Με τον Χρυσανθακόπουλο μια εκπληκτική εμφάνιση στο μεγάλο ντέρμπι με φόντο την είσοδο την οχτάδα της Development League, οι Begoulucky πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι στους μαχητικούς Μίναρ Ηστ (69-58), κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στα Play Offs. Οι Μίναρ Ηστ από την άλλη, δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν το προβάδισμα της Α' περιόδου και πλέον θα χρειαστούν ένα θαύμα για την είσοδο στην οχτάδα. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Μίναρ Ηστ, οι οποίοι είχαν εντυπωσιακή ευστοχία από τα 6,75, με πρωταγωνιστές τον Βαλέριο και τον Κοτσώνη και κατόρθωσαν να προηγηθούν ακόμα και με +13 (8-21), για να κλείσουν τελικά την Α' περίοδο στο +9 (12-21), αιφνιδιάζοντας το Begoulucky. 

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και ο Χρυσανθακόπουλος, το βαρύ πυροβολικά των Begoulucky πέρασε στον αγώνα, αλλάζοντας εντελώς τις ισορροπίες. Με αυτόν για...σημαιοφόρο, οι τυπικά γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να...ροκανίζουν τη διαφορά. και να φτάνουν στο -3 (35-38) στο φινάλε του ημιχρόνου. 

Στην επανάληψη, οι Begoulucky συνέχισαν να τα πηγαίνουν περίφημα στην επίθεση και να βάζουν μεγάλα καλάθια, με μπροστάρη πάντα τον Χρυσανθακόπουλο, πήραν τα ηνία στο σκορ, με τους Μίναρ Ηστ να αδυνατούν να συνεχίσουν τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 57-54 για τους Begoulucky, οι οποίοι μπήκαν με ελαφρύ προβάδισμα στο τελευταίο δεκάλεπτο. 

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι Begoulucky υπερίσχυσαν πλήρως, εκμεταλλευόμενοι την κούραση και τους τραυματισμούς των Μίναρ Ηστ, οι οποίοι σκόραραν μόλις 4 πόντους στην τελευταία περίοδο και μοιραία ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν. Το τελικό 69-58 ήταν αυτό που σφράγισε την πολύ σημαντική επικράτηση των Begoulucky. 

Betsson MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Ντίνος Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος πέτυχε 32 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης