Winter Development Patra League 22/23 9η Αγωνιστική
19/05/2023
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Μινάρ Ηστ 15 20 11 23 - 69 -
Χαρμάνι Μιλάνο 10 10 15 13 - 48 -

Ξε-ΧΑΡΜΑΝΙ-ασαν οι Μίναρ Ηστ

Νίκη που κράτησε ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες τους για πρόκριση στην οχτάδα της Development League πέτυχαν οι Μίναρ Ηστ, οι οποίοι δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της Χαρμάνι Μιλάνο (69-48), παίζοντας κυριαρχικό μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από την άλλη, οι Χαρμάνι αποχαιρέτησαν τις ελπίδες για παρουσία στα Play Offs. 

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μιναρ Ηστ, η οποία με όπλο την πολύ καλή της άμυνα κατάφερε να χτίσει ένα γρήγορο +9 (10-1, στο 8'), με τους Χαρμάνι να μένουν για 8 λεπτά χωρίς καλάθι εντός πεδιάς. Στο τελευταίο κομμάτι του Α' δεκαλέπτου, ο Ηλιόκαυτος έγινε σημείο αναφοράς κοντά στο καλάθι και βοήθησε την ομάδα του να μειώσει το σκορ (15-10). 

Στη δεύτερη περίοδο, οι «πορτοκαλί» ανέβασαν ακόμα περισσότερο τις επιθετικές τους επιδόσεις και με την τριπλέτα Τάγκαλος, Αποστολόπουλος και Παναγόπουλος να κάνει πράγματα και θαύματα από την περιφέρεια, η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με την διαφορά στους 14 (35-21). 

Στην επανάληψη, οι Χαρμάνι με μεγάλο τους ατού τα επιθετικά τους ριμπάουντ προσπάθησαν να επιστρέψουν σε τροχιά διεκδίκησης της νίκης, όμως οι Μίναρ Ηστ ήταν πολύ συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι και έβρισκαν πάντα τον τρόπο να κρατήσουν μια διαφορά ασφαλείας, με το Γ' δεκάλεπτο να τελειώνει με τη διαφορά πάνω από τους 10 (46-35). 

Στην τελευταία περίοδο, οι Χαρμάνι Μιλάνο προσπάθησαν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, όμως μόλις κατέβασαν την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (49-40, στο 32'), ένα τρίποντο του Παναγόπουλου επανέφερε τις ισορροπίες και την διαφορά σε διψήφιο νούμερο για το νεανικό συγκρότημα του Δημήτρη Κουραχάνη. Έκτοτε, οι Μίναρ Ηστ δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω και το τελικό 69-48 σφράγισε την πιο επιβλητική της νίκη στο τουρνουά. 

Betsson MVP του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος, ο οποίος είχε μια πληθωρική παρουσία, με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης