Winter Development Patra League 22/23 10η Αγωνιστική
24/05/2023
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Bar Χελώνα 16 11 17 20 - 64 -
Μινάρ Ηστ 24 8 13 14 - 59 -

Η Bar Xelona... καταδίκασε τους Μίναρ Ηστ

Μετά από ένα παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη και πολλές ανατροπές στο σκορ, η Bar Xelona εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της και την πληθώρα λύσεων στο rotation και πήρε μια σπουδαία νίκη επί των μαχητικών Μίναρ Ηστ (64-59), οι οποίοι μετά από αυτή την ήττα βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να προκριθούν στο Final 8 της Development League του Basketaki Patras. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Μίναρ Ηστ να μπαίνουν φουριόζοι στο ματς, έχοντας σαν σημείο αναφοράς τον Γιαννακόπουλο. Οι «πορτοκαλί» έτρεξαν πολύ καλά το γήπεδο στα πρώτα λεπτά και έχτισαν διαφορές, φτάνοντας ακόμα και στο +12 (12-24), με το Α' δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με την διαφορά στους 8 (16-24). 

Οι «μπλαουγκράνα» άρχισαν να βελτιώνονται από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα, με τον Μουλαγιάννη να κάνει πολύ καλή δουλειά με τα επιθετικά του ριμπάουντ, φθείροντας τους ψηλούς των Μίναρ Ηστ. Η διαφορά άρχισε να πέφτει σταδιακά, καθώς οι Μίναρ Ηστ δεν κατάφεραν να επενδύσουν στην πολύ καλή τους επιθετική απόδοση της πρώτης περιόδου και το ημίχρονο έκλεισε με τη Bar Xelona να μειώνει στους 5 (27-32). 

Στην επανάληψη, το ντέρμπι συνεχίστηκε, με την Bar Xelona να παίρνει σπουδαίες βοήθειες από τους Λίτη και Σταθόπουλο από την περιφέρεια. Αν και η διαφορά στο 28ο λεπτό έφτασε στους 9 για τους Μίναρ Ηστ με γκολ - φάουλ του Ντάρλα (35-44), οι «μπλαουγκράνα» είχαν πολύ καλύτερο «φίνις» στη Γ' περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με την διαφορά στην ελάχιστη τιμή (44-45). 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Bar Xelona κυριάρχησε στα σημεία, είχε καλύτερες αποφάσεις στην crunch time και έπαιξε υποδειγματική άμυνα πάνω στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν και ο πιο επιδραστικός παίκτης των Μίναρ Ηστ. Παρά την προσπάθεια των «πορτοκαλί» στο φινάλε, οι «μπλαουγκράνα» έχτισαν μια μικρή διαφορά, την οποία κατάφεραν να προστατεύσουν, παρά την προσπάθεια της ομάδας του Δημήτρη Κουραχάνη στο φινάλε, με το τελικό 64-59 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων. 

Betsson MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Γιάννης Λίτης, με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος με 33 πόντους,  7 ριμπάουντ και 2 ασίστ

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης