Summer Development League 23/24 5η Αγωνιστική
15/05/2024
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Αλκοολικός Αστέρας 15 11 6 21 - 53 -
Kavlanta Hawks 13 15 17 18 - 63 -

Καθάρισαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Hawks! 

Βράδυ Τετάρτης στο Μαζαράκης ο Αλκοολικός Αστέρας υποδέχτηκε τους Kavlanta Hawks για την 5η αγωνιστική της Summer Development League. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν το ροζ φύλλο, κερδίζοντας με 53-63.

Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους στην άμυνα, με τους Παπακωνσταντίνου και Τσαμποδήμο να τους εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Οι Hawks αντέδρασαν και μείωσαν στο καλάθι την διαφορά στα τέλη του δεκαλέπτου, με τους Βιδάλη, Γεωργακόπουλο και Ρήγο να δίνουν απαντήσεις.

Στην συνέχεια το παιχνίδι παρέμεινε σε κοντινή απόσταση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Ο Αλκοολικός διατήρησε  το προβάδισμα του, με τους Πρωτόπαπα και Αντωνόπουλο, να πετυχαίνουν πόντους από ελεύθερα σουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και στα τέλη του ημιχρόνου πέρασαν μπροστά,  πηγαίνοντας με άλλο αέρα στα αποδυτήρια. Πρωταγωνιστές των επιθέσεων ήταν οι Ρήγος, Κατσαούνης και Τζώρτζης.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά. Άρχισαν το παιχνίδι από εκεί που το είχαν αφήσει, καθώς με σύμμαχο την άμυνα τους κράτησαν τους αντιπάλους σε χαμηλό σκορ. Στην επίθεση εκμεταλλευτήκαν τα κενά που δημιουργήθηκαν και χτύπησαν σ' αυτά. Ο Ρήγος πέτυχε πόντους εντός πεδίας, ενώ την δουλειά στο ζωγραφιστό την έκανε ο Γεωργακόπουλος. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν 6 πόντους. Αυτοί που σκόραραν ήταν οι Αντωνόπουλος και Τσαμποδήμος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κίτρινοι διατήρησαν την διαφορά που είχαν χτίσει πριν. Πέτυχαν πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, με τους Ρήγο, Βιδάλη και Τζώρτζη. Απο την άλλη, στα τελευταία λεπτά τα τέσσερα συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του Αντωνόπουλου δεν ήταν αρκετά για τον Αλκοολικό, ώστε να πετύχουν την ανατροπή. Στο τέλος ο φωτεινός πίνακας έγραψε το σκορ 53-63.

Betsson MVP αναδείχθηκε ο Αντώνης Ρήγος με 24 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σταύρος Αντωνόπουλος με 24 πόντους και 3 ασίστ.

Αλκοολικός Αστέρας (Αντωνόπουλος): Τσαμποδήμος 10, Αντωνόπουλος 24, Παπακωνσταντίνου 6, Πίτσιλλος 3, Κασφίκης, Σπεντζούρης 2, Πρωτόπαπας 8.

Kavlanta Hawks (Κολυβάς): Βιδάλης 11, Κατσαούνης 4, Πεντάρης, Ρήγος 24, Κολυβάς 2, Γεωργακόπουλος 8, Τζώρτζης 11, Θειακούλης, Καραγιάννης 3.

Τι μας άρεσε: Ο γρήγορος ρυθμός του αγώνα!

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης