Summer Development League 23/24 5η Αγωνιστική
14/05/2024
Scoreboard 1 2 3 4 Παρ T ΑΒ
Airμπωλ 7 22 5 15 - 49 -
Optimus Priamus 8 13 12 15 - 48 -

Με νύχια και με δόντια το απόλυτο οι Αιρμπωλ!

Την Τρίτη το βράδυ 15 Μαΐου για τον πρώτο όμιλο της Summer Development , σε ένα δυνατό και δραματικό παιχνίδι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα ,ο Δαλίτσικας με καλάθι στα 20 δευτερόλεπτα, έδωσε τη νίκη στους Αιρμπωλ απέναντι στους Optimus Priamus που πλήρωσαν τις πολλές χαμένες ελεύθερες βολές.

Οι ομάδες ξόδεψαν ένα πεντάλεπτο μέχρι να βρουν τα πατήματα τους καθώς έμειναν στο απόλυτο μηδέν. Στην συνέχεια οι Αιρμπωλ με τον Ντζούρα μπροστάρη με 5 πόντους άνοιξαν το σκορ και προσπαθούσαν να οδηγήσουν την κούρσα, αλλά οι Οptimus με Καλτσάκα, Μανιά, Χατούνογλου και Κυριάκου να βάζουν από ένα καλάθι, προσπέρασαν 7 – 8.

Το ξεκίνημα των Αιρμπωλ ήταν εντυπωσιακό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα, τον Δαλίτσικα με 5 πόντους να δίνει το έναυσμα, τον Βουτσελάκο να παίρνει την σκυτάλη με 6 και τον Κυριάκο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με δύο τρίποντα, ξέφυγαν με double score(24-12). Οι Optimus έβγαλαν προσωρινή αντίδραση με κορυφαίο τον Μανιά με 6 πόντους πλησιάζοντας στους 4, αλλά το τρίποντο μαχαιριά του Παπαδάκη και το δίποντο του Ντζούρα, έγραψαν το 29 – 21 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Αντωνουσάκη, έσφιξε πολύ την άμυνα της, εκμεταλλεύτηκε την επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων και με κορυφαίους τους Βασιλειάδη - Χατούνογλου που πρόσφεραν από 4 πόντους, πλησίασαν 34 – 33. Στην φτωχή συγκομιδή των γηπεδούχων, ο Γαλάνης πέτυχε 4 πόντους.

Έσπασαν καρδιές στην τελευταία στροφή της αναμέτρησης, με τις ομάδες να σκοράρουν εναλλάξ και το παιχνίδι να κρίνετε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ομάδα του Μπιλάλη είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια του προβάδισμα με Βουτσελάκο(8) και Δαλίτσικα(4) να παίρνουν την μπαγκέτα, όμως η επιμονή των Optimus με τον Μανιά να κερδίζει πολλές μάχες κάτω τα καλάθια και τον Καλτσάκα(6) να σουτάρει σωστά από μέση απόσταση, τους έδωσαν το προβάδισμα λίγο πριν από το φινάλε(47-48). Οι Αιρμπωλ δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη και το καλάθι του Δαλίτσικα έμελλε να τους δώσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη με 49 – 48.

Betsson MVP αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Βουτσελάκος με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Παναγιώτης Μανιάς με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Αιρμπωλ(Μπιλάλης): Βούτσελάκος 16, Γαλάνης 4 , Δαλίτσικας 11(8ρ.), Κοσκινάς, Κυριάκος 6, Λιάντζας 2(11ρ.) Λουκάς, Ντζούρας 7, Οργίνος , Παπαδάκης 3.

Optimus Priamus (Αντωνουσάκης): Βασιλειάδης 6, Καλτσάκας 9(8ρ.), Κυριάκου 2, Λοΐζος 4, Μανιάς 15(9ρ.), Παπαδάκος 4, Σκουτέρης, Φλώρος, Φουντουλάκης, Χατούνογλου 8.

Τι μας άρεσε: Το αμείωτο ενδιαφέρον σε όλο το παιχνίδι και το μεγάλο πάθος που έβγαλαν οι ομάδες.

Δείτε το βίντεο της αναμέτρησης